“2024 Avrupa Şampiyonası'nın en kötü yarı finalini oynayabileceğimizi düşünüyorum”

Ahmetcan ve Bertuğ, Hilal ekibinin Barsinghausen'de düzenlediği eğitim kampında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milli takım oyuncusu Bertuğ, “Turnuvada nereye kadar ulaşmayı hayal ediyorsunuz?” diye sordu. Soruyu şöyle yanıtladı: “Böyle bir turnuvaya katılacağımız zaman gidilecek en iyi yerin orası olduğunu düşündük ama bu atmosferi ve taraftarları gördükten sonra… Georgia maçında inanılmaz bir atmosfer vardı. 'Şampiyon olursak ne olur?' diye düşündürdü”. Gruptan çıktık ve takımın oldukça hazır olduğunu görünce sonuna kadar devam ettik. “Tek maç varken, sahada favori yokken oraya varabileceğimizi düşünüyoruz, final oynayabileceğimizi düşünüyorum.” o cevapladı.

Genç yaşta Avrupa Şampiyonası'nı yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bertuğ, şöyle konuştu: “Çok şanslıyız ve bunu hak ettiğimizi düşünüyoruz. Belki vaktimiz olmadı ama turnuva devam ediyor. Daha çok maçımız var. Umarım zamanımız olur. Zamanımız olmasa da burada olmak çok gurur verici.” dedi.

“AVUSTURYA MAÇINI İNTİKAM OLARAK GÖRÜYORUZ”

Milli futbolcu, “Bu turnuvada hedeflerimizi adım adım belirliyoruz” dedi ve şunları söyledi:

“İlk hedefimiz gruptan çıkmaktı, çıktıktan sonra da tura yükselme hedefimiz vardı. Avusturya'yla da hazırlık maçı oynadık. Hepimizin yaraları var, bunu hissediyoruz.” Bizim de farklı bir motivasyonumuz var. Avusturya ile oynayacağımız maçı biraz farklı da olsa bir “rövanş” olarak değerlendiriyoruz, bundan ne kazanacağız? Yapacağımız çok şey var. İyi konsantre oluyoruz, çok iyi hazırlanıyoruz, şimdiden hazırız, tüm gücümüzü bu maçta ortaya koyacağız, o duygu içimizde yanıyor, bunu sahaya yansıtmayı umuyoruz. “

Futbol kariyeri boyunca Montella'nın santrfor olmasının kendisine büyük avantaj sağladığını belirten genç futbolcu, şöyle konuştu: “Tarzlarımız farklı ama yine de santrfor olarak bana çok şey kattı. Şunu söyleyebilirim. 4-6-0 oynamak teknik direktörümüzün yarattığı riskli ve zor bir taktiktir.” Biz o taktikle oynuyoruz. Hocamız maç bazında farklı sistemler yapabiliyor. Üç hücum oyuncumuzla hazırız, oynamayı bekliyoruz. Oynamasak bile turnuvada en çok gol atan takımlar arasındayız. Rakibin analizine bugün başlayacağız “Ona göre değerlendireceğiz”. dedi.

Bertuğ Yıldırım, “Yüzbaşı Hakan Çalhanoğlu şunları söyledi: 'Genç arkadaşlarımızı eleştirmeyin, beni eleştirecekseniz eleştirin. Onlar daha çok etkileniyor.' “Ne demek istiyorsun?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Çok güzel, mükemmel bir kaptan konuşması, biz o konuşmadan çok memnun kaldık. Kendisi kariyer ve kişilik olarak kendini aşmış üst düzey bir oyuncu, çok fazla tecrübesi var. Gençler olarak eleştirilerde kırılgan olabiliyoruz. Hakan abi bunu gördü ve bu yüzden eleştirileri kendine çekmek istedi, sorunlarımızı üstlendi.” Hemen düzeltmeye çalışıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. En büyük avantajımız kendimizi genç hissetmiyoruz, Arda, Kenan, Semih hepsi yetenekli, karakterli oyuncular.

“SAMET ARKADAŞTAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

445077257_18414835798070117_3785254829158535848_n

Bertuğ Yıldırım: “Bu şampiyonluk sana en çok neyi öğretti?” “Atmosferi gördük, yaşıyoruz. Öğrendim, anladım ki, basından olsun, medyadan olsun, eleştirilere kulak asmadan, doğrudan maça konsantre olmak, dış dünyaya kulak vermemek gerekiyor. Türkiye, kardeşi Samet'ten çok şey öğrendim, dışarıdan kendisine yoğun eleştiriler geliyor ama o sadece sahaya odaklanıyor.” Ve çok iyi oynuyor. Bunu yapabilir çünkü zihinsel olarak güçlüdür. Ben duygusalım. kişi. Samet abi gibi ancak sahaya odaklandığımda iyi bir performans sergileyebileceğimi öğrendim.” diye yanıtladı.

Avrupa'da oynamanın kendisine büyük deneyim kazandırdığını belirten Bertuğ, şöyle konuştu: “Geçen sezon Avrupa'ya gittim, bu yıl bir adaptasyon süreci yaşadım, açıkçası hayata bakış açım, hayatım, her şey değişti, Avrupa futbolu biraz farklı. Avrupa'da oynayan oyuncuların antrenman yoğunlukları arttı.” “Onların en büyük avantajı, zor anlar geçirdikleri için fiziksel olarak biraz daha iyi olmaları ve Türkiye'de oynayan oyuncuların en iyi kulüplerde oynamaları nedeniyle hiçbir kusurları yok.” değerlendirmesini yaptı.

AHMETCAN: “EN KÖTÜ YARI FİNALDE OYNAYACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Ekran_1

Gençliğinde Avrupa Şampiyonasını deneyimlemiş olmanın gururunu yaşadığını belirten Ahmetcan Kaplan, şunları söyledi: “Bu yaşta bu deneyimi yaşamak bizim için çok güzel. Milli takımın daha sonraki dönemlerde ne yapacağını daha iyi anlayabiliriz. Hiçbir dakika süre almadık ama kenarda kalsak bile elimizden geldiğince Mezzaluna formasını destekliyoruz.” dedi.

“Milli takımın her zaman ulaşabileceği yer finaldir.” Ahmetcan, şöyle konuştu: “Hayal ediyoruz. Kağıt üzerinde kazanabilirler ama şampiyonluk her zaman sürprizlere açık. Maç maç bakıyoruz, en kötü senaryoda kazandıktan sonra yarı finale çıkabiliriz diye düşünüyorum. Bunu yapabilecek potansiyele sahibiz, umarım bu gururu milli takımla birlikte yaşayabiliriz.” dedi.

Ajax'ta son 10-11 maçını oynadığını ve şampiyonluğa hazır olduğunu belirten Ahmetcan, şöyle konuştu: “İki yıl yurt dışındaydım ve yolda sakatlandım. Antrenman temposu, hayat, her şey çok iyi. Sakatlıktan sonra zihinsel ve fiziksel olarak daha güçlü bir şekilde geri döndüm. Herkesten uzakta yaşamak, zihinsel olarak beni Avrupa'da ilerletmek için çok iyi bir şey, umarım böyle devam ederiz. Ben kendimi hazır hissediyorum, eğer form gelirse elimden gelenin en iyisini yapmak için mücadele edeceğim, mental olarak her zaman yüzde yüz hazırız, gereğini yapacağımız anı bekleyeceğiz. Koç bize şunu söyledi: “Avusturya'yı bekliyoruz” çünkü elimizden gelenin en iyisini yapıp satın almak istediğimiz Avusturya'yı yenmek için intikamımız var.” dedi.

Ahmetcan şöyle konuştu: “Yüzbaşı Hakan Çalhanoğlu şöyle dedi: 'Genç arkadaşlarımızı eleştirmeyin, eleştirecekseniz beni eleştirin. Onlar daha çok etkileniyorlar.' “Bu konuda ne söylemek istersiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Hakan bizim için kaptandan çok kardeştir. Biz onu bir ağabey olarak görüyoruz. Harika bir arkadaş grubumuz var. Sadece Hakan değil, bütün kardeşlerimiz faydalı. Biz de dış dünyaya kulaklarımızı kapatmış durumdayız, olumsuzlukları pek düşünmüyoruz. Burada sadece milli takıma odaklanıyoruz. “Takım için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu antrenman kampında birlik olmayı, eleştirilere karşı aile olmayı öğrendim. Hepimiz birbirimiz için mücadele ediyoruz, birlik olduğumuz sürece elimizden geleni yapacağımızı düşünüyorum.” o cevapladı.

Hedefleri sorulduğunda genç futbolcu, “Trabzonspor'dan Avrupa'ya transfer olduğumda çok mutlu oldum. Trabzonspor'da doğup büyüyen her çocuğun hayali milli takımda yer almaktır. Ben de bu hayali yaşıyorum. Trabzonspor'da şampiyonluk kazandım, Avrupa'ya transfer oldum, “EURO 2024 kadrosundayım, hayallerim gerçek oldu. Avusturya maçını kazanıp, turnuvada yükselmek ve en büyük hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Euro 2024 canlı sonuçları
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Son İtalyan şampiyonu elendi!  İlk çeyrek final İsviçreSon İtalyan şampiyonu elendi! İlk çeyrek final İsviçre
Milli futbol takımımız Avusturya maçı hazırlıklarını sürdürüyorMilli futbol takımımız Avusturya maçı hazırlıklarını sürdürüyor
Galatasaray'a dün gece müjdeli haber geldi!Galatasaray'a dün gece müjdeli haber geldi!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber