Urlalılar baharı Çim Şenliğiyle karşıladı – GÜNDEM

“Yenilebilir, Sürdürülebilir ve Zehirsiz Bitkiler” temasıyla bu yıl 11’incisi düzenlenen “9 Mart Urla Bitki Festivali” yürüyüşle başladı. Birbirinden lezzetli otların ve yemeklerin yer aldığı tatilde eğitici, bilgilendirici ve eğlenceli programlarla tatil coşkusu doyasıya yaşandı.Urla’da yıllardır şenliklerle kutlanan “9 Mart Urla Bitki Festivali”, Urla Kaymakamı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Doğal Sofra Urla Derneği tarafından bu yıl on birinci kez düzenlendi. Urla Belediyesi “Yenilebilir, sürdürülebilir ve zehirsiz şifalı bitkiler” temasıyla. Urla Çim Festivali, 9 Mart’ta Atatürk Kültür Merkezi’nden başlayan kortejle başladı ve Urla Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gözlet’in de katıldığı kortejde sivil toplum kuruluşları, sendikalar, yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da hazır bulundu. Etkinliğin açılışında konuşan Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gözlet, baharın gelişini simgeleyen bu günde Türkiye genelinde görev yapan bir mülki idareci olarak her zaman baharın geldiği hissini taşıdığını söyledi. Urla’ya gelerek, şunları söyledi: “Urla her mevsim yemyeşil, her mevsim güzel.” . Vatandaşlar burada havasıyla, suyuyla, dışarıdan gelen misafirleriyle gerçekten güzel bir ortam ve doğa oluşturmuşlar. Ve o yaz havası, bahar havası buradan hiç gitmiyor. “Umarım gelecekte kaybolmaz” dedi. ÇIĞLIKLARI DOĞADAN KORUMAMIZ GEREKİYORKaymakam Gözlet, bu yıl Urla Çim Şenliği’nde bu etkinlikleri çocuklara ve gençlere nasıl yaygınlaştırabileceğimizi anlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Katılımcılarımız sayesinde geleceğimize bu kültürü aşılamak için çaba gösterecekler. bu etkinlikler farklı atölyelerle çocuklara yöneliktir.Urla Kent Tarihi ve Arşivi (UKTA) ve kaymakamların görev yaptığı son dört yılda belediye bünyesinde kurulan ARYOM Kültür ve Sanat Merkezi, kültürel değerlerimizi öne çıkarmak amacıyla Urla’ya bağışlanan eserlerdir ​​Urla’nın tarihi, değerleri gibi. Bunların sürekli değerlendirilmesini diliyor ve talep ediyoruz. Daha da gelişmesini umuyoruz ve burada görev yapmak isteyen gelecekteki başkan adaylarımızdan da bunu rica ediyoruz. Çünkü Urla gerçekten de Urla’dır. Tarihi ve doğasıyla Türkiye’nin incisi. Türkiye’de tüm gözler Urla’da, herkes Urla’yı konuşuyor. “Umuyoruz ki Urla’yı doğasını ve güzelliklerini koruyarak geliştirirsek çok daha iyi bir yerde oluruz” söz konusu. EĞİTİM, ÖĞRETİCİLER VE EĞLENCEDoğal Sofra Urla Derneği Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü, iki gün süren etkinlikler kapsamında kısmen öğretici, kısmen öğretici, kısmen eğlendirici bir program hazırladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Urla’da Dokuzuncu Mart 11. kez kutlanıyor. Doğal Sofra etkinlik partisi. Bu bayramı 11 yıldır kutluyoruz. Ancak Urla’da 9 Mart yüzyıllardır kutlanıyor. Bu geleneksel bir festival. 21 Mart’ta herkes en güzel kıyafetlerini giyer, piknik sepetleri hazırlar, aileleriyle birlikte kırlara çıkar ve yeşilliklere basmanın şans getirdiği söylenir. Aslında baharı kutlarlar, bu Anadolu’nun her yerinde kutlanan bir bayramdır. Bu yıl temamız yenilebilir, sürdürülebilir ve zehirsiz şifalı bitkiler. Bundan sonra çok daha seçici ve duyarlı olmamız gerekecek. Atıklarımızı ayrıştırmalıyız, bu artık bir lüks değil, bir gerçek. Çevre kirliliği kapımızda. “Doğa yüzyıllardır bizim annemizdir ve onu korumalıyız” dedi. SADECE ENGİNARIMIZ YOKUrla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, sürdürülebilirliğe dikkat çekmek ve Urla’da baharın gelişini müjdeleyen, dağları ve yolları yeşillendiren, güzel kokan ve sağlıklı olan şifalı otların önemini anlatmak için burada olduklarını vurguladı. “Urla olmasa da, enginar festivaliyle meşhur olsa da bizde sadece enginar yok. Sarmaşık, ebegümeci, ısırgan otu, cibes, turp, labada, frenk üzümü, hindiba, şevketi bahçemiz var. , börülce, eşek devedikeni, kuzu kulağı, arapsaçı ve saymakla bitiremeyeceğimiz birçok değerli bitki.Sofralarımızı süsleyen vitamin ve mineraller açısından zengin bu şifalı bitkiler doğadan gelen ve çok eski çağlardan beri bölgemizde yetişen ilaçlardır. Hastalıkların arttığı bu dönemlerde sağlığa kavuşmak da sağlıklı beslenmeyle mümkün. Bu tür festivaller aracılığıyla bölgede değerlerimizi tanıtmak ve yerel halka destek olmak bizim için çok önemli. “Başta Urla Belediyesi, Doğal Sofra Urla Derneği ve üreticilerimiz olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” ÜRETİCİLERDEN ALINAN BİLGİLERAçılışın ardından Urla Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Gözlet, 9 Mart’ta Urla Çim Festivali kapsamında Urla Kent Tarihi ve Arşivi’nde (UKTA) düzenlenen “Yapılan Doğa” sergisini ziyaret etti. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü karma sergisi hakkında Kaymakam Gözlet’e bilgi veren Prof.Dr. Elvan Özkavruk Adanır, mercanların doğal halinden kirlenip yok oldukları döneme kadar geçen süreci anlatarak denizlerin kirlenmesine dikkat çektiklerini söyledi. Daha sonra Kaymakam Gözlet, Cumhuriyet Meydanı’nda stant açan üreticileri ziyaret ederek, üreticilere başarılar diledi ve üreticilerden şifalı bitkiler ve ürünleri hakkında bilgiler aldı. Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Popüler Firmalar
Güncel Haberler
Firmanızın link ve tanıtımını ekletmek için Skype adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.